1. Hurdant utrymme passar mordmysteriekvällarna?
  Mysteriet kan egentligen byggas upp i hurdant utrymme som helst, men det är önskvärt att kunna använda flera skilda utrymmen. Till exempel, festplatsen har en skild festsal, är det bra om man även kan använda tex. andra våningen, köket, omklädningsrummet eller annat utrymme i närheten. I princip är alla gångar, gårdsutrymmen och terrasser även ett plus.
  Obs! Mysterieledarna behöver oberoende ett eget utrymme, det vill säga en backstage, som är stängd för publiken. Där sker klädbyten för olika roller, där följer man med mysteriets gång och vid behov trollas det fram fler ledtrådar, så att processen för att lösa mysteriet framskrider!
 2. För hurdant gäng passar mordmysteriet?
  Mysteriet passar för grupper på 15 – 80 personer.
 3. Hur många ledare/skådespelare ingår? 
  Ca 1 ledare eller skådespelare per 10 pers.
 4. Är mordet likadant varje gång?
  Nej. Morden lever (hehheh) och justeras varje gång – ibland påverkar utrymmet, ibalnd inverkar antalet medverkande personer. Även mördarens roll varierar varje gång.
 5. Hur har koronatiden tagits i beaktande?
  Mysterier kan också ordnas utomhus, till exempel på gården. Om det behövs, kan berättelsen inkludera en twist, som kräver användning av munskydd. För övrigt följer vi regeringens instruktioner och vi t.ex. desinficerar de tillbehör som är i användning (t.ex. all plastrekvisita, såsom handbojor).
 6. Vilket tillfälle passar mordmysteriet?
  Det finns egentligen inga situationer, där mordmysteriet inte skulle kunna tillämpas. Men de vanligaste sammanhangen är företagsevenemang såsom julfester, rekreationsdagar, skolningsdagar eller personalmiddagar. Mordmysteriet passar även födelsedagsfester, överraskningsfester, möhippor/svensexor eller andra tillfällen, som firas tillsammans med vänner.

Fråga mer av Tina: 044 0850 722